Klart för drabbning i NGK-Masters 2018


Bild från dagens presskonferens

 

Nu till helgen är det åter dags för landets mest uppmärksammade Folkracetävling.

Tävlingen som körs för 14:e gången är hetare än någonsin. Med över 600 anmälda till tävlingen och ett otroligt tryck på sociala media så kan vi lova att 2018 års tävling blir något utöver det vanliga. Som bonus körs Sveriges absolut största juniortävling på söndag.

 

Giganternas kamp då tre Världsmästare (Kristoffersson, Tidemand, Bergqvist) möts i årets NGK-Masters

 Det är med stolthet NGK-Masters kan presentera Sveriges tre Världsmästare på startlinjen!

När starten går i årets NGK-Masters kan vi förvänta oss en giganternas prestigekamp. Även i årets tävling ställer de båda Världsmästarna Johan Kristoffersson och Pontus Tidemand upp i var sin identisk Volvo 240, båda bilarna tillverkade av bilbyggarexperten Daniel Wall. I år kommer även nyblivne Juniorvärldsmästare, Emil Bergqvist, att utmana Folkraceeliten.

De båda värmländska motorstjärnorna har kört NGK-Masters med framgång tidigare. Pontus gör i år sin sjunde start i tävlingen, med en 5:e plats som bästa resultat i huvudklassen (3:a som junior 2005). Johan ställer upp för femte gången med en 2:a plats från 2016 som bästa resultat.. 

Till årets NGK-Masters kommer Pontus med de bästa förberedelserna. Bilen är väl utprovad och Pontus har lagt ner sin själ i att kunna utmana om segern i årets tävling.

Årets nyblivne Juniorvärldsmästare, Hoforsföraren Emil Bergqvist, gör i år sin debut i tävlingen. Samtliga svenska juniorvärldsmästare har någon gång kört tävlingen, förutom Emil är det Pontus Tidemand, PG Andersson och Patrik Sandell.

  

Tuff kamp att vänta I damklassen

Sandra Hultgren har vunnit NGK-Masters hela tre gånger tidigare, men har nu haft ett litet uppehåll i tävlandet.

Efter uppehållet är Sandra rejält körsugen och blir att räkna med som en av favoriterna. Utöver Sandra får nog MK Kindas Camilla Wernersson och MSK Hammarens Jennie Käll framstå som hetast bland favoriter i årets tävling.

På startlinjen finner vi även comebackande Miriam Walfridsson som gör ett inhopp i Folkracebilen mellan hennes många olika kartläsaruppdrag.

 

Hård kamp att vänta bland de riktiga favoriterna

Bland förhandsfavoriterna kan nämnas Daniel Wall (5 segrar), Sebastian Eriksson (2 segrar), Tobias Svärd (1 seger), Daniel Samuelsson och Pelle Willen. Samtliga kommer till NGK-Masters för att kröna säsongen med den prestigefyllda titeln med sig hem.

Hagforsföraren Sebastian Eriksson har tävlat ovanligt lite under året och kommer med en ordentlig portion segerhunger. Bilen byggdes redan inför förra årets tävling som Sebastian tvingades avstå då den kolliderade med en Rallycrosstävling i USA.

MSK Kvarnvingarnas Daniel Wall är med sina totalt fem segrar kungen av NGK-Masters. Om väglaget är torrt vet vi att den duktige bilbyggaren blir svår att nå på Kalvholmen. Strängnäsföraren Pelle Willen som varvat ned sin rallysatsning har kört mängder med Folkracetävlingar i år och vunnit någon stortävling under sommaren. MK Orions Tobias Svärd var med i segerdiskussionerna även förra året och kommer laddad till tänderna i år.

MK Team Westoms Daniel Samuelsson har vunnit mängder av tävlingar, men har aldrig hittills lyckats vinna NGK-Masters.

 

Köp biljetter till NGK-masters på Tickster genom att klicka på länken!

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn