Aftonbladets Johan Linderstam utmanar Expressen i NGK-Masters 2009

Det blir en stor dag för Folkrace nästa helg då kvällspressen kommer att ha en egen uppgörelse i årets NGK-Masters.
Aftonbladet antar utmaningen mot Expressen och skickar Johan Linderstam

 

Stor mediakamp i årets NGK-Masters

Aftonbladets Johan Linderstam utmanar Expressens Jan-Erik Berggren i tidernas mest uppmärksammade folkracetävling. Drabbningen börjar redan på fredag då det blir Shakedown av bilarna och instruktioner av Sveriges nu vassaste Rallyförare, PG Andersson. Det blir en hård nöt att knäcka för Aftonbladet då Expressens Berggren avslöjjade i lördagens Sport Expressen att han varit i Skåne och specialtränat under den gångna helgen!

Johan Linderstam:

Tidigare motorsporterfarenheter:
Ja, främst bestått av egen rackarkörning, men skrivit om motorsport för Aftonbladet i tre år. Fastnade för F1 och den glödheta kampen mellan Alain Prost och Ayrton Senna sent 1980-tal, och sedan har motorsportintresset följt med och växt. Har själv inte styrt så väldigt många överjävliga bilar själv, men har i alla fall fått sitta shotgun bredvid herrar med kunskap. Fredrik Ekblom tagit STCC till sin spets på Karlskoga, Patrik Sandell bjöd mig på en rejäl resa när han testade sin Skoda på tajta skogsvägar i Österrike och Mattias Ekström har fått mitt huvud att väga bly i hans DTM-monster. Den häftigaste bil jag själv rattat måste vara en Lamborghini Gallardo som jag fick köra på en bana utanför London förra året.

NGK Masters
Lät som en helt överjävligt spännande möjlighet att få köra en folkracebil i det sammanhanget och dessutom få en instruktion av självaste PG Andersson.

Förväntningar/målstättning
Snarare förhoppningar. Först överlever vi första kurvan (?), sedan första varvet (?), sedan tar vi det därifrån.

JAG
Född och uppvuxen i Habo och Jönköping, så Anderstorp har alltid funnits nära. Började på Sundsvalls Tidning 2005 och har skrivit för Sportbladet sedan 2007.

Bor: Stockholm
Bok: Shutter Island, Scar Tissue, Kungen av Europa.
Film: Gökboet, Matrix, Gudfadern, Big Fish.
Mat: italienskt, thai, hemmagjorda köttbullar med mos.
Hobbies: mat, vänner, ser alldeles för mycket sport på tv.

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn