Stenhård fight i Tyskland för NGK-Masters stjärnorna

I den avslutande etappen i helgens Tyska VM-Rally stod NGK-Masters stjärnor för dramatiken
PG Andersson i ADAC Rally Deutschland (Foto: Tony Welam)

 

PG Andersson och Patrik Sandell i en grym fight

En ovanligt hård sekundstrid i Tysklands VM-deltävling över de två första dagarna tog tvärt slut. Efter två dagars stenhård sekundfight, ledde P-G Andersson (NGK-Masters 2007 och 2009) inför dagens sträckor. Det skiljde endast 4,6 sekunder ner till tvåan Patrik Sandell, men på dagens första sträcka blev det snöpligt nog färdigkört för P-Gs del om guldet.

De tappade över tre minuter och därmed också ledningen i rallyt. Istället fick de börja fightas om tredjeplatsen:
- "Jag är mycket besviken. Vi var här för att vinna. Jag kunde inte göra det hela ogjort, så då fick vi försöka avsluta det på bästa sätt i ställe" avslutar P-G med en suck. En tredjeplats är kanske en liten tröst i eländet efter en oerhörd forcering på de sista specialsträckorna då de med liten marginal passerade Brynildsen.

Vann rallyt gjorde tidigare NGK-Masters stjärnan Patrik Sandell (2007), efter en rafflande kamp som avgjordes på superspecialen. Därmed kammade Sandell hem sin första seger i klassen

I sammandraget knappade P-G in fem poäng på ledande Xavier Pons som slutade 5:a i rallyt och P-G behåller andraplatsen i VM.

Nästa VM-deltävling i Super 2000 blir VM i Wales, 11-14 november.

 

Tredje gången gillt?

2007 kom PG Andersson som nybliven juniorvärldsmästare med en guldmålad bil till NGK-Masters. PGs körning gjorde verkligen ingen besviken då han bjöd upp till en verklig folkrace dans! Han blev snabbt den verklige publikfavoriten med omkörningar på yttern, på innern och på sidan..! Tyvärr spökade bilen i ett kvalheat så PG nådde inte finalen, i annat fall hade han kunnat utmana om totalsegern.

2008 anmälde sig PG i samma team som tidigare teamchefen Jonas Kruse. I sista stund tvingades PG lämna återbud då han fått startförbud av dåvarande arbetsgivaren, Japanska biltillverkaren Suzuki. Då kallade PG snabbt in kompisen Kris Meeke från Irland. Meeke gjorde sitt livs Folkracedebut och trots att han aldrig tidigare sett en folkracebil blev helt såld på tävlingen. I depån hördes han be hans mentor PG Andersson att köpa in en bil åt honom inför 2009 års tävling, nu återstår att se om han kommer för att utmana PG i år... Om det beror på nyvunna kunskaper på Folkracebanan skall vi låta vara osagt, men sedan den tävlingen har Irländaren fullständigt dominerat den Internationella Rallyserien IRC.... 

2009 kom PG åter till start i tävlingen, nu med målsättningen att vinna A-finalen. Med en vitmålad men bucklig SAAB tog PG två heatsegrar innan han i tredje omgången blev påkörd. Med 14 poäng i bagaget räckte det "bara" till C-final.

2010 hoppas vi självklart på att PG kommer tillbaka, med stor revanchlust. Skulle vara riktigt kul om även Sandell ställer upp....

Resultat NGK-Masters:
2007
42:a PG Andersson
46:a Patrik Sandell

2009
18:e PG Andersson


Stilstudie, PG Andersson i NGK-Masters 2009 (Foto: Christian Gustavsson)


Världsstjärnorna PG Andersson, Emil Axelsson och Patrik Sandell i NGK-Masters 2007 (Foto: Christian Gustavssson)

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn