Tät och tuff damklass med fyra tidigare mästare till start

Tät och tuff damklass med fyra tidigare mästare till start.

 

Ifjol var Frida Börjesson absolut värst i damklassen, efter ett par varv tog hon sig upp i täten förbi Loise Sevius och sen cruisade hon till mål med sin ilsket svarta SAAB 99. Men resan till A-finalen var krokig och det krävdes vinst i B-finalen och runner-up för att mästarinnan skulle ge sig själv chansen, något hon inte tänkt ska upprepas 2024.

“-B-finalen kan vi nog skippa i år, men behöver man ta den långa vägen så måste man. I år ska jag fokusera på att bara köra riktigt smart och hålla hjulen där jag ska” berättar Börjesson som liksom fjolåret delar bil med Christoffer Nordqvist.

 

Utmanarna är sannolikt de samma som 2023 eftersom hela A-finalen är tillbaka till årets tävling, inklusive Jennie Göransson, Jenny Eliasson och Loise Sevius som vet hur det är att vinna NGK-Masters.

 

Vilka nya förare ska kunna ersätta fjolårets A-finalister ? Från Skåne har Lina Persson och Hanna Svensson aviserat att de vill vara med och tampas om segern. Med ett starkt rallycross-självförtroende i ryggen kommer Ida Törnhult Kastman till NGK-Masters efter ytterligare en säsong i sin Supercar Lites, och sannolikt ett fem till tiotal ytterligare namn som tänker göra ett allvarligt försök på lördag.

 

Fyra av de trettiosex damerna har vunnit tävlingen tidigare, får vi en ny mästare till klubben på lördag?

 

 

Startlista NGK-Masters 2024 Dam

https://raceoffice.se/Home/Startlista/Karlstad_MC-Bil-NGK_Masters-2024?klass=Dam

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn