Tiger segrare i hård slutstrid för Nationella mästarna. Vågar han ställa upp i NGK-Masters?

Urban Bergström blev 5:a i SM 2010. Fotograf: Christian Gustafsson

 

Hårt i toppen när Rallycross SM avgjordes i Arvika

Det var fördel Mikael Thiman med två SM-poäng när A-finalen startade på Westombanan. Först i mål av Thiman eller Fredrik Tiger skulle bli svensk mästare 2010. Efter start låg Thiman länge före Tiger, men allt fick en vändning på näst sista varvet. I svängen efter depåutfarten fick Thiman en liten knuff i baken av Tiger, Thiman åkte av banan och fick en olycklig punktering. Efter det var SM-tabellen avgjord och med en varning som bestraffning kunde Tiger köra hem sitt eftertraktade SM-guld till Kalix. Frågan är om Kalix stolthet vågar utmana Thiman, Bergström och Wall i årets verkliga motorsportfinal, NGK-Masters den 16:e oktober?


Segrare i SM-finalen: Patrik Ydrefalk, 2:an Fredrik Tiger och 3:an Mikael Thiman

Urban Bergström hade bronset i sikte

Efter en riktig uppvisning i Rallycross konst på vanligt Bergströmskt manér gick Urban upp i  ledning i B-finalen. Med en klar ledning i B-finalen såg Urban Bergström ut att ha A-finalplatsen klar. Då slutstriden i SM-tabellen var knallhård hade han absolut vittring på bronset. Nu ville det sig inte hela vägen fram då Borgbys stolthet fick bryta i ledning med tekniska problem. Segrade gjorde istället fjolårets NGK-Master Daniel Wall som fick ta plats på A-final gridden.

I A-finalen utgick Wall på slutet och NGK-Masters stjärnan fick nöjja sig med en 6:e plats i sitt debut år i stora klassen.


Daniel Wall kom 6:a i årets Rallycross SM

Vågar Tiger komma till NGK-Masters?

De tre Volvo förarna Urban Bergström, Mikael Thiman och Daniel Wall är redan klara för NGK-Masters. Nu återstår att se om Kalix Rallycross mästare vågar utmana Volvo maffian i årets verkliga säsongsfinal, NGK-Masters den 16:e oktober....

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn