Stor succé för NGK-Masters 2010

Grattis Daniel Wall, Jeanette Kjell och Sebastian Eriksson till segrarna!
Autoexperten sponsrade Europamästaren Sverre Isachsen utmanade om en plats i A-finalen

 

Stor succé för NGK-Masters

Intresset var på topp inför tävlingen. Aldrig tidigare har tävlingen varit så hett disskuterat på webben, nya inslag som t.ex NGK-Masters på Facebook har ökat på intresset. Rekord i antal anmälda till tävlingen och faktiskt totalt sett rekord i antal startande!

Resultatet blev ungefär som det bukar. Stjärnorna har svårt att hävda sig mot Folkrace eliten. Två av klasserna vanns av förare som totalt dominerade tävlingen.
Seniorsegraren Daniel Wall var helt ohotad under dagen och utan en enda skråma på bilen kunde MSK Kvarnvingarnas Volvo virtous överlägset defilera in i mål.
Juniorsegraren Sebastian Eriksson från Hagfors är årets stora dominant i juniorfolkrace. I söndagens A-final visade han sin verkliga klass då han efter några riktigt snygga omkörningar helt enkelt körde skjortan av konkurrenterna. I Dam / Veteranklassen var det betydligt jämnare och Jeanette Kjäll fick kämpa sig fram via B-final innan hon kunde ta hem den åtråvärda titeln i A-finalen.

I mediakampen fick då Aftonbladet sin revansch mot Expressen efter fjolårets nederlag. Johannes Collin körde riktigt snyggt, trots total ovana av Folkrace. John Sjöstrand från Expressen som normalt tävlar i SIM-racing (!!) hittade allt bättre tempo under dagen och i slutet av tävlingen så kunde han börja utmana Collin. Båda förarna lovade på stående fot att komma tillbaka om de fick chansen, ett gott betyg för tävlingen och för Folkrace!

Jörgen Jönsson som gjorde premiär förra året gjorde en riktigt bra tävling, om han kör några tävlingar till innan nästa års NGK-Masters så kan han bli riktigt farlig.

Dubble europamästaren i Rallycross, Autoexperten sponsrade Sverre Isachsen visade sina rattvridar kunskaper i kvalet. Utan en onödig snurrning i andra omgången hade norrmannen kört A-final! Riktigt imponerande kört med tanke på att det är ganska stor skillnad mellan en Div 1 Ford Focus och den VW bubbla han körde i lördags...

 
Massor av publik besökte årets tävling, den kanske bästa NGK-Masters hittills.


Snart 11-årige Nils Andersson invigde tävlingen med att sjunga nationalsången


Stefan Eliassons otroliga Fiazaki kom aldrig riktigt till sin rätt.

Efter att ha tagit starten i alla sina kvalheat lyckades tyvärr aldrig 2005 års segrare Eliasson nå målet och slutade på noll poäng i sammandraget. Det var åter drivaxlarna som spelade ett spratt och frågan är om inte Stefan står på startlinjen även 2011, då med drivaxlar från Sellholm....? Se indoor bilder på youtube genom att klicka på länk nedan

http://www.youtube.com/watch?v=_vajjEGIGmU 

http://www.youtube.com/watch?v=hmw5MP1L1ws


Folkracens meste segrare genom tiderna Tomas "Månen" Andersson i duell med Andreas Dahlberg

2008 års segrare Andreas Dahlberg räckte inte riktigt till mot suveräne Daniel Wall i A-finalen, trots full pott i kvalet.

Tack alla som hjälpt till att skapa NGK-Masters till den succé det faktiskt blivit! När snart årets tävling är summerad och inskriven i historieböckerna så börjar planeringen för NGK-Masters 2011. Vi har självklart massor av saker att förbättra och vi är lyhörda för alla tankar och ideér. Maila gärna in bra ideér till info@ngk-masters.se

Vi ses igen nästa år!

Racecrew

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn