Första stjärnorna klara till NGK-Masters 22 oktober

Nu närmar sig åter årets stora Motorsportfest i Karlstad då NGK-Masters för femte gången körs på Kalvholmens motorstadion.

Förra året anmälde sig närmare 500 förare med förhoppning att få delta i årets verkliga höjdpunkt bland motorsport fantaster. Årets tävling körs den 22 oktober och med 6 veckor kvar börjar traditionsenligt kändisarna anmäla sig och "Silly Season" startar med spekulation om vilka som kommer i år och vilka fantastiska bilar som dyker upp.

Tre stora idrottsprofiler är redan klara för start

Ishockey bröderna Jörgen Jönsson och Kenny Jönsson samt skidåkaren Torgny Mogren var tidigt ute med att anmäla sig till tävlingen. Jörgen som gjorde premiär 2010 har till årets tävling lockat med sig brorsan Kenny och de båda har testat lite banracing under året. Torgny har tidigare tävlat i både Rally och Rallycross och har ganska mycket rutin av att köra fort, om än i annan miljö än på Folkracebanan...

Motorstjärnorna brukar dugga tätt i startlistan och årets tävling ser inte ut att bli något undantag.

Under veckan blev det klart att årets stora komet i Svensk Rallysport, Pontus Tideman kommer till start liksom regerande europamästaren i rallycross, norrmannen Sverre Isachsen. Tideman som gjort succe i rallyskogen och bl.a. leder årets Rally SM vann nyligen en folkracetävling i Eda och Sverre Isachsen som ser ut att gå mot sitt tredje raka EM-guld tog sig sånär till A-final i förra årets NGK-Masters så båda får nog känna lite favorit tryck.

En ny långväga gäst får vi se i regerande Svenska mästaren i Rallycross, Kalix Fredrik Tiger som med ett långt förflutet i Folkrace kommer att satsa på seger i tävlingen. Karlstads förre rallystjärna, Oscar Svedlund gör premiär på Kalvholmen.

Under nästa vecka kommer anmälan att öppna för alla och arrangörerna förbereder sig för stor rusning.

Tävlingen som nu körs för 7:e gången har blivit något av en institution i motorsport kretsar. Intresset har växt lavinartat de senaste åren och med en allt större publik på plats så väntar sig arrangerande Karlstads MC-Bil åter igen att rekordpublik kommer till Kalvholmen.

Eliten mot bredden, folkfest, fart, blodigt allvar och glädje

NGK-Masters är ett verkligt "all star championship". I en kul säsongsavslutning samlas förare, bredd och elit från många olika motorsportdiscipliner och gör upp om vem som är årets verkliga mästare. En tävling på lek och allvar där förarna med skräckblandad förtjusning försöker vara lagom kaxiga med glimten i ögat. Ingen vill egentligen få spö och bakom kulisserna, i största hemlighet trimmas det friskt. Just blandningen av olika förarkategorier och att breddsporten Folkrace blir i blickfånget är nog det som gör tävlingen så otroligt populär.

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn