Kan Pontus Tidemands genombrottsår kryddas med seger i NGK-Masters?

Pontus Tidemand har haft ett riktigt bra år. Pontus har slagit igenom ordentligt med hjälp av sin styvfar Henning Solberg som ställt upp med sin Ford Fiesta S2000 och med hjälp av alla sponsorer.
Pontus Tidemand i Westmatics Racingkläder

 

I år har han har redan vunnit rally SM med en tävling kvar och han har varit i USA och kört rallycross i en supercar (div1).

Utöver det har den ödmjuke Pontus, blott 21 år gammal hunnit med en del. Han har bl.a vunnit Subarucup (rally), kört en säsong med JTCC (KMS, Tommy Kristoffersson), samt blivit svensk, norsk och nordisk mästare i crosskart.

Nu laddar den unga megatalangen för NGK-Masters. Pontus var med och körde den första upplagan 2005 som junior då han slutade på en fin tredjeplats. I år är det första gången Pontus ställer upp som senior i tävlingen och han får hårdast möjliga motstånd. Pontus vann nyligen en folkracetävling på hemmabanan i Charlottenberg och kommer inte till NGK-Masters för att få stryk. Publiken har att se fram mot en verklig maktkamp då Pontus möter rallystjärnorna PG Andersson och Mats Jonsson.


Här flyger Pontus fram under en Rallycross tävling i USA tidigare i år


Pontus laddade upp föregående helg med att köra sponsorn Westmatics långloppsracer på Ring Knutstorp.

Text och bilder: Christian Gustavsson

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn