Kan någon hota Daniel Wall i NGK-Masters?

Segermössan är redan klar!

 

Under NGK-Masters 2010 var det ingen som hade en chans mot Östergötlands rattvirtuos Daniel Wall. Med 3 klara heatsegrar stod Daniel i ”Pole Position” i A-finalen där han sedan ledde från start till mål. Daniel Wall var helt överlägsen i sin grymma Volvo 245:a och kunde efter avslutad tävling parkera i depån utan en enda skråma på Folkracebilen.  

Wall som vann NGK-Masters såväl 2009 som 2010, siktar nu på sin tredje raka seger i tävlingen. Tidigare har Jenny Eliasson lyckats vinna tävlingen damklassen tre år i rad (2005 – 2007) och nu tänker Wall bli den första bland herrarna att lyckas med konststycket.

Vi kan avslöja att han kommer till start med bil utrustad med en potent 2,5 liters Volvomotor, Weber 45:or många ventiler i topplocket. I övrigt vill motortrimmaren hålla hemligt vilket recept bilen är byggd efter. Han har mailat en mystisk bild från fräsbordet i verkstaden, en bild som väcker frågor och funderingar... Räkna med att Wall kommer att göra allt för att vara med i toppstriden i årets upplaga av NGK-Masters och har han lika bra snurr på årets motor som förra året så kommer motståndarna verkligen få gasa för att hänga med runt banan på Kalvholmens motorstadion i Karlstad 22 oktober.


Wall har skickat en mystisk bild på en motordetalj.....!

 


Stilstudie på NGK-Masters kung de senaste två åren

Text och bilder: Christian Gustafsson

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn