Shakedown på Kalvholmen inför NGK-Masters

Två laddade Rallyförare inför årets tävling

 

Idag har det varit traditionsenlig presskonferens och Shakedown inför NGK-Masters. Det var en härlig stämning på banan och de inbjudna förarna bjöd som vanligt på sig själva. På plats idag fanns PG Andersson, Pontus Tidemand, Oscar Svedlund, Crazy Mike, Marinette Andersson, Annelie Andersson och Anders ”Fallhôlte” Andersson. På banan såg Fallhôltes och PGs Opel bilar ut att vara snabbast med Pontus Peugeot strax bakom. På presskonferensen var dock som vanligt Crazy Mike helt överlägsen, ingen har en chans att hänga med MC åkarens svada.

- ”Jag har laddat hela året för detta race som inleder min stora comeback 2012. Jag har åkt på Folkracetävlingar, bott i depåer och köpt Kôrv. Jag har helt enkelt andats Folkrace, bara för att kunna leverera nu på lördag”, berättade munvige Crazy.

- ”Allt annat än seger är ett misslyckande”, sa Mike, ett uttalande som det finns risk för att han får äta upp…

Oscar Svedlund som inte kört en biltävling sedan 2008 gör faktiskt Folkracedebut på lördag. Även om Oscar har stor rutin från biltävlingar ska ha inte behöva allt för stort tryck på sig att leverera i debuten, det kan nog bli en minnesvärd lördag för Lecabs motorstjärna. 

PG Andersson som har minst 150 Folkracetävlingar med sig i meritlistan innan Rallykarriären, kommer till start i en Opel Kadett, byggd av Per Christensson från Kil.

- ”Jag träffade Per på Årjängs Mârten och han lovade fixa en riktigt bra bil om jag körde. Jag hade egentligen inte tänkt vara med i år, men jag vet att Christenssons bilar går riktigt bra och då kunde jag inte låta bli”, säger PG som i år gör sin tredje start i tävlingen. 

Pontus Tidemand kom trea i premiärtävlingen 2005, då som 15-årig junior. I år kör han tävlingen för andra gången och laddar för att åter knipa en pallplats. Som uppladdning vann Pontus en Folkracetävling hemma i Charlottenberg för en månad sedan.

 

Folkrace åkarna Marinette och Anneli Andersson kör båda för seger i damklassen. Anneli som vunnit tävlingen en gång tidigare har haft ett fantastiskt år så här långt med flera segrar i prestigetävlingar. Marinette kom först i mål 2009, men svartflaggades efter att ha vänt på just Anneli… I årets tävling får de båda extra tufft motstånd i comebackande Jenny Eliasson som vunnit tävlingen hela tre gånger tidigare. 

Se bilder från dagens presskonferens nedan.


Denna vy tänker PG visa konkurrenterna i år.


Pontus Tidemans Westmatic sponsrade Peugeot

 
Fallhôlte laddar fullt med sin pigga Opel

 

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn