15-årige Kevin Eriksson segrade i stenhårda NGK Junior-Masters

Kevin Eriksson, en överlycklig segrare 2011

 

NGK Junior-Masters är Sveriges största enskilda juniortävling i Folkrace. Tävlingen föddes 2010, då på grund av Bilsportförbundets regler om gallring. Nu har tävlingen redan etablerat sig som en viktig ingrediens i Folkrace kalendern.

 

Sedan 2010 är det inte tillåtet att gallra bort juniorer som anmäler sig till Folkracetävlingar, alla som anmäler sig måste beredas plats. Intresset för NGK-Masters är oerhört stort och med totalt närmare 500 anmälda förare till tävlingen infördes en egen dag för juniorerna. De tävlande kommer från hela landet och med närmare 100 startande hungriga juniorer på plats på Kalvholmen var det omöjligt att tippa segrare innan start.

SMK Arbogas Erik Bleckur och SMK Söderhamns Joakim Jonsson hade tillsammans med värmlänningarna Marcus Carlsson (Östmarks MFF) och Johan Larsson (MK Ratten) samtliga kört sig obesegrade genom kvalet. MK Speeds Kevin Eriksson kvalade in som sista ordinarie i A-finalen som kompletterades med B-final vinnaren Robin Ohlsson från Rasbo MK. 

När starten gick i A-finalen kom Kevin Eriksson som skjuten ur en kanon och lyckades få till en kanonstart med sin SAAB före de normalt startsnabbare bakhjulsdrivna bilarna. Bakom Kevin var det en stenhård fight i första kurvan mellan Bleckur, Carlsson och Larsson. MK Speed föraren Kevin lyckades direkt rycka till sig en lucka och fick en ganska enkel resa mot mål medan det var en hård kamp om andraplatsen. Efter att Johan Larsson fått lite problem och Bleckur fåt en liten lucka gav Rasbo MKs Robin Ohlsson och SMK Söderhamns Joakim Jonsson Degerfors föraren Marcus Carlsson en sevärd fight om tredjeplatsen. På sista varvet kom den jagande klungan ikapp Erik Bleckur och allt avgjordes i sista kurvan där Joakim lyckades pressa sig före Marcus medan Robin Ohlsson kraschade i ett räcke och Erik Bleckur lyckades behålla andraplatsen in i mål.

Åt segrande 15-årige Kevin Eriksson fanns inte mycket att göra i denna A-final. Efter en helt felfri final kunde Kevin ohotad köra i mål som stolt segrare av NGK Junior-Masters 2011.

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn