Kungen av NGK-Masters, Daniel Wall kör Amazon kombi

Daniel Wall bygger en Volvo Amazon kombi till årets NGK-Masters

Volvo föraren Daniel Wall från Östergötland är NGK-Masters stora dominant de senaste åren. Med tre segrar i rad 2009 – 2011 så har Wall ett svårslaget rekord i tävlingen men nöjer sig inte med det.

Sedan 2009 har MSK Kvarnvingarnas okrönte Volvokung vunnit de senaste 11 heat respektive final omgångarna i NGK-Masters. Till årets tävling kommer Wall med start nummer 111 på sin Volvo. Sifferkombinationen skall markera Daniels tre raka vinster i tävlingen och enligt obekräftade rykten har Östergötlands folkrace kung förberett sig med ytterligare en etta i packningen till Karlstad i oktober.

2011 kom Daniel till start med en Volvo 245 med en egenkonstruerad 5-cylindrig motor och en mycket speciell förgasare från Walls egen motor fabrik. I år kommer han till Karlstad med en riktig klenod, en nybyggd Volvo Amazon kombi, utrustad men med en ny potent Volvo 16v motor och smidda kolvar designade av Wall Power. Räkna med att det kommer bli riktigt häftigt och sevärt då motortrimmaren Wall kommer till Kalvholmens motorstadion den 13 oktober för en ny uppvisning i hur man hanterar en bakhjulsdriven Folkracebil.

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn