Heavy släpper Rockvideo under NGK-Masters

Startnummer 26, Jonas "Heavy" Stentäpp släpper Rock video

 

BMW förare Jonas Stentäpp från Kolsva MS är mera känd som "Heavy" från TV programmet "På Rymmen". Heavy rockade sig igenom TV-succen på 90-talet och har fortsatt att rocka sedan dess.

Lagom till årets NGK-Masters släpper Rock gruppen "Dökött" sin nya Folkrace video!

Klicka in och kolla på årets Rockigaste NGK-Masters förare

 

Jonas "Heavy" Stentäpp
Född: 1975
Bor: I Borlänge med katten Trixie
Civilstatus: Särbo
Folkracemeriter: Körde en vind SAAB 99 i cirka 10 tävlingar tidigt 2000-tal. Gjorde comeback i år på Motala folkracefestival i en lånad BMW, och vann sin första heatseger i Laxå i augusti. NGK Masters blir Heavy 4:e tävling sen comebacken.

Jonas kallas för Heavy av alla utom sin mamma, pappa, syster, mormor och flickvän. (Lollo kallar han för Jonte)
Heavy fick stor uppmärksamhet när han 1997-1998 medverkade i TV4:s "På rymmen" tillsammans med kumpanen Hjalle. Programmet blev en succé med över 2 miljoner tittare, och Hjalle & Heavy var på löpsedlarna i princip varje dag under några månaders tid. Dessutom släppte H&H skivor och har fortfarande svenskt rekord i och med att de lyckades sälja guld med tre skivor på ett år, totalt ca. 240 000 skivor.
– Det är ju helt sjukt egentligen. Vi hade ingen plan eller några förhoppningar när vi sökte till programmet, men det är ju jävligt coolt att det blev som det blev, säger Heavy.
Bland annat gjorde Hjalle & Heavy låten "Folkrace" som fortfarande spelas flitigt i folkrace-sammanhang.
– Det var helt på mitt initiativ, Hjalle är inte alls lika intresserad av folkrace, men gick med på att göra en sån låt. Jag har åkt på folkrace- och rallytävlingar sen jag var en liten skit och fick följa med pappa. Jag kommer aldrig att växa ifrån att sladda med bilar, säger Heavy.
H&H gjorde en av Sveriges mest intensiva sommarturnéer med 56 spelningar på två månader, innan de la ner verksamheten under namnet "Hjalle & Heavy". Man ska sluta på topp.

Sedan 90-talet har Heavy trummat i punkrockbandet Mimikry, där Hjalle sjunger, och bandet har släppt ett antal skivor, turnérat flitigt och blivit ett stort namn inom sin genre.
Utöver Mimikry är Heavy frontfigur i bandet Dökött som bland annat ligger bakom den väl spridda låten "Tuttar överallt". I somras släppte Dökött en sommar-EP där bl.a låten "Motala folkracefestival" finns med, som är en hyllning till den årliga tävlingen i Motala. En video till låten släpps lagom till NGK Masters.
Utöver Mimikry och Dökött spelar Heavy trummor i punkrockbandet Toxic Lab Rats, som bland annat gjorde en 3 veckor lång USA-turné 2011.

Sedan 2011 är Heavy även actionreporter i den populära morgonshowen "Morronrock" i radiostationen Rockklassiker, där han skickas ut på varierade, oftast galna, uppdrag.
Utöver det jobbar Heavy som nöjesredaktör på tidningen Dala-Demokraten.

Heavy om NGK Masters:
– Jag har googlat filmer från äldre tävlingar, för att kolla banan, och den ser jäkligt kul ut att sladda på! Folkrace är alltid något av det roligaste som finns, och det är ju extra roligt med en sån här tävling som är något utöver det vanliga.
– Jag har väl kanske inte riktigt fått in snitsen än med tanke på att jag bara kört tre tävlingar sen jag började igen, men jag kommer att ha en jävligt bra, och framför allt snyggt målad BMW som bästa familjen Granath och Totto Höök fixat, så nog fan får ni se upp!

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn