Daniel Wall dominerade Folkracetävlingen och är kungen av NGK-Masters

Efter att ännu en gång totalt dominerat tävlingen kan ingen ta ifrån Östersgötlands Ratt virtous Daniel Wall titeln Kungen av NGK-Masters! I och med årets seger har Wall vunnit tävlingen i stor stil fyra år i rad och han har dessutom vunnit 15 heat i rad sedan 2009.

Efter att ha gjort rent hus i kvalomgångarna med tre segrar ställdes Wall mot Mikael Thiman, Fredrik Blom, Henrik Carlsson,  Jörgen van den Berg och Tobias Svärd. Även Svärd, Blom och Thiman vann sina kvalheat och det krävdes full pott från kvalet för att vara säker på en A-final plats.

En lycklig segrare intervjuas av Värmlands Folkblad

Wall tog starten i A-finalen och efter lite fight i första kurvan var det ingen som kunde hota den snabbe Amazon föraren. Volvo kollegan Fredrik Blom lyckades som enda förare under dagen komma så nära att han kunde ge Walls Amazon en liten bucka i bakskärmen, men närmare än så kom han aldrig.

Bland kändisarna lyckades Rallyföraren Pontus Tidemand bäst med en 6:e plats i C-finalen där motorn tyvärr havererade för den unge SMK Eda föraren. Finnskoga MKs nyblivna Svenska mästare i Rallycross, Peter Hedström hade en mindre lyckad dag och slutade på 40:e plats. Hård rockaren "Heavy" blev 68:a och mästarnas mästare, FBKs sportchef Jörgen Jönsson blev 78:a efter motorhaveri i första heatet. JSM vinnaren från 2010, Tobias Svärd slutade 2:a och tidigare Rallycross stjärnan Mikael Thiman slutade på en fin tredjeplats medan Rallycross EM 4:an Robin Larsson kom på 83:e plats och EM 6:an Daniel Lundh kom  på 72:a plats.

Jannicke Jennerfors segrade i Damklassen i NGK-Masters

I damklassen försvann storfavoriten Annelie Andersson redan i första heatet efter en ordentlig rullning. Istället var det en överlycklig Jannicke Jennerfors från Robertsfors MK som segrade i tävlingen. Årets tvåa och trea i tävlingen blev MSK Hammarens Jeanette Kjäll respektive MK Kopparbergs Petra Nordqvist.

Kevin Eriksson tog sin andra raka seger i NGK-Masters

Nynäshamns boende Kevin Eriksson från MK Speed segrade för andra året i följd och är därmed den förste junioren att vinna tävlingen två gånger. Kevin som vann samtliga sina tre heat omgångar kom iväg lite trögt i starten, men kunde sedan på ett övertygande sätt kryssa igenom startfältet upp till ledningen. Väl i ledning kunde ingen hota den unge Nynäs föraren då han korsade mållinjen i ensamt majestät.