Många NGK-Masters förare i Strängnäs idag

Många NGK-förare syntes i Strängnäs under dagens Rallycross tävling.
Lasse Larsson på plats i Strängnäs idag för att ladda inför NGK-Masters...

 

Idag har Rallycross Norden körts i Strängnäs. På plats för att ladda upp inför årets stora begivenhet i oktober fanns flera NGK-Masters förare, och bland dem förstås dubble europamästaren i Rallycross, Skenes Lasse Larsson.

Lasse "Stinsen" Larsson berättar att han laddar ordentligt inför årets tävling, men att bilen ännu inte är bestämd. 2008 körde Lasse sönder motorn till sin fantastiska Volvo Duett men trots ett stort hål i blocket var det hela 25 anbud på bilen... Kanske att en förklaring kan synas på bilden nedan, det är nog inte en helt standard Duett motor.... Ambitionerna är dock att visa att takterna sitter i och Stinsen är ju bortskämd med att sluta etta....

 


Lasses trasiga Duett motor 2008

En annan förare på plats i Strängnäs, med Rallycross EM-Guld i meritlistan var Götenes Magnus Hansen
Nu för tiden ser vi oftast Magnus ute med Avon bussen, tillsammans med pappa Peder för att hjälpa rallycrossförarna med de rätta sulorna. När vi frågade vilka däck som gällde till NGK-Masters blev Magnus lite pillimariskt hemlighetsfull i blicken.... Man kan ju inte avslöja några knep inför årets stora tävling säger Göteneföraren... Magnus slutade på en skaplig 34:a plats i fjolårets tävling. Med en heatseger från 2006 som bästa delresultat siktar den forne europamästaren och flerfaldige svenske mästaren på en betydligt bättre placering 2009... Och i år skall jag inte missa efterfesten på Clarion Plaza avslutar Magnus Hansen.  


En hemlighetsfull Magnus Hansen på plats i depån i Strängnäs

Magnus resultat i NGK-Masters:

2008, 34:a
2007, 70:a
2006, 31:a

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn