David "LL" Johansson, EM förare med ambitioner

David "LL" Johansson vill vinna NGK-Masters
David "LL" Johansson i Strängnäs för att ladda inför NGK-Masters...

 

Vi träffade duktige EM-föraren David "LL" Johansson i Strängnäs under helgen. 

LL gjorde klart för oss att andraplatsen han presterade i Masters 2005 i Arvika nu är historia. Det går inte att leva på gamla meriter säger Vara föraren som definitivt satsar på en riktig topp placering i år. Varaföraren har kört samtliga NGK-Masters och är hittills den "kändis-förare" som lyckats nå det bästa resultatet genom sin fina andraplats i premiären 2005.
Det var lättare de första åren då man kört lite mera Folkrace, nu kör ju specialisterna så fruktansvärt fort, säger David.

I årets EM ligger Vara föraren på en fin 4:e plats efter 6 av 10 deltävlingar. Med hela tre tredjeplatser i bagaget borde den unge svensken vara nöjd, men inte denne ambitiöse Västgöte. Efter en ordentlig krasch i Österrike bytte teamet merparten av karossen och lyckades bl.a. vinna en kvalomgång under den Svenska deltävlingen i Värmländska Höljes. Vara teamet har egentligen inte resurser att vara med i den absoluta toppen, men med bra ordning på bilen och en grymt duktig chaufför så hopas den ödmjuke LL ändå på pallplatsen i EM-sammandraget.


Davids resultat i NGK-Masters:
2005, 2:a
2006, 9:a
2007, 99:a
2008, 58:a

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn