Timmy Hansen till NGK-Masters, utmanar Andreas Bakkerud och Peter Hedström

Timmy Hansen flyger högt i Finnskoga MKs Rallycrosstävling

 

Årets Rookie i Rallycross EM, förre formelbilsstjärnan Timmy Hansen, har gjort succé i sitt debutår i Rallycross. Hansen visade under premiäråret att han är bland de snabbaste på samtliga banor och han imponerade stort på de etablerade förarna genom att redan under sitt första år kämpat ända in på mållinjen om EM-titeln. Hansens vägvinnande och snåla körstil från racingtävlingarna passade perfekt även i Rallycross och det är många som under året analyserat hur Timmy kunde åka så snabbt utan sladd, lite av en ny skola i Rallycross sammanhang. 

För att skaffa mera rutin i att hantera trafik på banan ställer nu stjärnskottet från Västergötland upp i Sveriges hårdaste Folkracetävling, NGK-Masters 12 oktober i Karlstad.

-        ”Jag trodde egentligen att säsongen var slut, men blev jätteglad när jag fick chansen att ställa upp i NGK-Masters. Jag har aldrig kört Folkrace tidigare, men ser verkligen fram mot att få kämpa sida vid sida med de snabba Folkraceförarna”, säger Hansen.

-        ”Två av mina konkurrenter från EM-tävlingarna kommer också  till Karlstad så fokus blir naturligtvis att försöka slå dem, även om jag vet att både Peter Hedström och Andreas Bakkerud tidigare kört mycket Folkrace”, berättar den ödmjuke Timmy Hansen. 

Timmy som aldrig kört Folkrace tidigare lär få en smärre chock när han kommer till första kurvan…

I Höljes vann Bakkerud över Hansen, nu får Timmy chans att ta revanch i NGK-Masters

 

Foto: Christian Gustavsson

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn