Karlstads Nya Radio vinner Mediaracet!

Prispallen med segraren Kerry Jörmar högst upp på prispallen

 

Idag onsdag avgjordes det viktiga Mediracet inför årets NGK-Masters på Kalvholmens motorstadion. I en riktig maktkamp slogs 4 Värmländska mediaföretag om vem som skall utmana Expressens Jan-Erik Berggren i årets NGK-Masters.

 

Kerry Jörmar dominerade hela tävlingen

Under ledning av nyblivna Junior Världsmästaren i Rally, Pontus Tidemand, fick de närvarande journalisterna först en uppvisning i hur man hanterar en Folkracebil runt banan. Med Jenny Tibblin från Sveriges Radio som passagerare i högerstolen gav Tidemand en uppvisning i att sladda runt banan.

Över tre kvalomgångar och final var det Karlstads Nya Radio och Kerry Jörmar som dominerade stort. Redan i första omgången satte Radioprataren Jörmar en kanontid och satte sig direkt i respekt bland sina kollegor. NWTs utsände, Micke Adamsson krypkörde första rundan och mörkade formen för sina konkurrenter. Till omgång två var Adamsson smart nog att ta med JVM mästaren Tidemand i bilen och förbättringen var slående! Till tredje omgången lyckades Adamsson helt otippat kvala in som tvåa till finalen efter helt omöjlige Jörmar.

VFs Johan Hedlund visade sig riktigt snabb på större delen av banan, men hade enorma svårigheter med den ökända ”Molkomskurvan”… Med tre snurrningar i ”Molkom” i kvalet blev det ingen final för den enormt besvikna Hedlund som dock lovande ta revansch redan nästa år! Sveriges Radio som garderat med tre tävlande lyckades komma strax efter den kaxiga trion, men bokade direkt in ett träningsläger med Tidemand inför 2014.

 

Viktig kamp mot riksmedia

Fortåkande Kerry Jörmar får som pris i mediaracet äran att representera landsortsmedia i den prestigefyllda kampen mot Rikspressen i NGK-Masters där Expressens rutinerade Jan-Erik Berggren blir en svår nöt att knäcka!

Resultat Mediaracet 2013

1. Kerry Jörmar, Karlstads Nya Radio
2. Micke Adamsson, NWT
3. Johan Hedlund, VF
4. Bengt Höglind, Sveriges Radio
5. Christian Edwertz, Sveriges Radio
6. Jenny Tibblin, Sveriges Radio

En glad och överraskad Micke Adamsson från NWT besegrade VFs favorittippade Johan Hedlund över tre omgångar

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn