Dramatik i A-finalen när Fagerstas Martin Lundqvist vann NGK-Masters

Martin Lundqvist och Sandra Hultgren firar segrar i NGK-Masters 2013

Nyblivna Juniorvärldsmästaren Pontus Tidemand ställde upp i årets NGK-Masters efter att innan start ha blivit utmanad av tävlingens stora dominant de senaste 4 åren, MSK Kvarnvingarnas Daniel Wall. Wall byggde två  likadana bilar, en åt sig själv och en åt Tidemand, för att de skulle kunna tävla på lika villkor. Juniorvärldsmästare i Rally och en av tävlingens bästa bilar låter som en säker kombination, men det var nog inte många som egentligen trodde att SMK Edas snabbe Rallyförare skulle ha en chans att utmana på riktigt. Pontus stod därför för en ordentlig överraskning i tävlingen då han tillsammans med MK Team Westoms Reine Kyrk och Årjängs Kristoffer Olsson gick obesegrad genom kvalomgångarna.

 

I A-finalen var det stor dramatik då Fagerstas Martin Lundqvist körde till sig sin första seger i tävlingen. Pontus Tidemand och Reine Kyrk kraschade och blev stående i första kurvan. Daniel Wall fick motorhaveri på första varvet, men blev ändå dömd som trea i finalen som skördade många offer. Mållinjen nådde en jublande glad Lundqvist i ensamt majestät efter att ha vunnit sin första Folkracetävling som senior.

 

Resultat NGK-Masters:

1. Martin Lundqvist Fagersta MK
2. Kristoffer Olsson, Årjängs MK
3. Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna
4. Reine Kyrk, MK Team Westom
5. Pontus Tidemand, SMK Eda
6. Timmo Helgesson, Tjust MK

 

Sandra Hultgren vann Damklassen

Rasbo MKs Therese Johansson kvalade bäst med full poäng från kvalomgångarna. Väl i finalen var det dock ingen diskussion om vart segern skulle gå då SMK Edas Sandra Hultgren tämligen ohotad kunde defilera in i mål. 

Resultat Damklassen:

1. Sandra Hultgren, SMK Eda
2. Emili Andersson, AMF Årsunda
3. Jennika Jennerfors, Robertsfors MS
4. Therese Johansson, Rasbo MK
5. Emma Karlsson, Malungs MK
6. Petra Nordqvist, MK Kopparberg

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn