Nya Rallycross stjärnan kör för seger

Mikael Thiman har gjort succe i årets rallycross och satsar på seger i NGK-Masters
Mikael Thiman, suverän i årets Rallycross

 

Årets verklige suverän i Rallycrossens Supernationella klass, MSK Kvarnvingarnas Mikael Thiman har en gedigen meritlista i folkrace. Mikael som oftast kör Volvo, var under flera år en av Sveriges mest framgångsrika Folkrace förare. Thiman har genom åren gjort sig känd även som en duktig bilbyggare. Det är inte sällan han haft flest anbud av alla på sina bilar efter folkracetävlingarna... Sin största seger i Folkrace tog Mikael då han vann Motala-festivalen 2006, men så sent som i år kom han faktiskt trea i Vimmerbys stora tävling Semester-racet.

Mikael satsar oerhört målmedvetet på att nå den verkliga toppen i Rallycross och bl.a. genom att hjälpa Div 1 föraren Andreas Eriksson med bil under fjolårets NGK-Masters fick Mikael, som tack för hjälpen testköra Andreas Div 1 Ford Fiesta! - "Det var en fruktansvärd adrenalinkick som man aldrig kommer glömma", säger Mikael Thiman i en kommentar på sin hemsida.

I år har Mikael i stor stil vunnit två tävlingar i nya Rallycross Norden. I såväl Arvika som nu senast i Strängnäs har Kvarnvingarnas stora löfte vunnit och i den senaste tävlingen fullständigt krossade han allt motstånd genom att vinna alla tre kvalomgångarna och A-finalen.

Den supersnabbe östgöten har kört samtliga Masters och egentligen bara lyckats placera sig 2006, då han slutade 7:a. Han har med sig en enda heatseger från Masters historia, något som han säkert inte är nöjd med. Genom Mikaels tidigare fokrace segrar, tredjeplatsen i Vimmerby och hans nya segertåg i Rallycross får han gälla som en av de riktigt stora kandidaterna till slutsegern i 2009 års NGK-Masters!

Mikaels tidigare resultat i NGK-Masters:
2005, 75:a
2006, 7:a
2007, 24:a
2008, 63:a


En ung Mikael Thiman slutade 75.a i Masters 2005

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn