Rally-duon Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson till NGK-Masters

Miriam Walfridsson och Ramona Karlsson laddar för NGK-Masters

.

Så sent som förra året lyckades Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson med något som inga andra damer lyckats med i historien, att totalvinna ett SM-Rally. Nu är de båda högaktuella för en start i prestigefyllda NGK-Masters.

 

Rally tjejerna Karlsson – Walfridsson har verkligen lyckats skapa sig aktade namn i den mansdominerade motorsporten. Ramona som förutom framgångarna i Rally tjänstgjort som programledare på TV och är medlem i ”FIA Women in motorsport Commission” tillsammans med bl.a. Franska rallystjärnan Michelle Mouton. Miriam har gjort sig känd som en av Sveriges mest meriterade och eftertraktade kartläsare.

Ramona startade som junior med Motocross, Crosskart och Rallycross innan Rally satsningen tog vid. Hon har vunnit Crosskart SM två gånger och har två JSM medaljer från  Rallycross. I år har Ramona satsat på Rallycross VM där hon inledde säsongen med ett samarbete tillsammans med Per Eklund i SAAB. Nu senast körde Ramona Rallycross VM i Tyskland i Peugeot istället för megastjärnan, tidigare F1 föraren Jacques Villeneuve i Brittiska Albatec teamet.

Miriam har i år vid sidan av kartläsarjobbet debuterat i Crosskart SM. Med en hedrande 11:e plats totalt av 40 startande i tungviktsklassen (650) är premiäråret i Crosskart inget annat än succé, trots att segervane Walfridsson säkert hoppats på än mer..

Miriam har vid sidan av kartläsandet tävlat en del i Folkrace och det blir Walfridssons 5:e start i tävlingen där hon har en fin 5:e plats som bästa resultat i premiärtävlingen 2005. Miriam som brukar ha bra ordning på materialet kommer garanterat att se till att hon har en riktigt potent bil så att det finns förutsättningar att vinna årets tävling på Kalvholmen 18 oktober.

På en dålig telefonlinje från flygplatsen på väg till Rallycross VM i Italien säger Miriam själv:

- ”NGK-Masters är kanske den svåraste tävlingen av alla att vinna, men mitt mål är helt klart att komma till A-final. Väl i A-final kan allt hända och självklart satsar jag på seger”, säger en alltid lika glad Miriam Walfridsson.

 

För Ramonas del blir det hennes andra Folkracetävling någonsin och premiär i NGK-Masters. Ramona försöker tona ner förväntningarna innan start för att inte trycket skall bli för:

- ”Jag vet hur otroligt duktiga Folkraceförarna är som kommer till den här tävlingen. Trots att min teamchef har skaffat en riktig vinnarbil, en Opel inköpt nyligen i Kungsbacka, har jag en ödmjuk inställning till resultatet. Jag skall köra så gött jag kan och ha kul”, säger Ramona med sin Västgötska dialekt och lotsas att hon inte bryr sig om resultatet…
Från Ramonas inre krets har vi låtit erfara att den Värmlandsboende Rally-tjejen kommer att ställa upp på startlinjen med en riktig värstingbil! 

Miriams resultat NGK-Masters
2005 = 5:a
2006 = 17:e
2009 = 20:e
2013 = 13:e

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn