Rallycross syskonen Hultgren – Olofsson kör franskt i NGK-Masters

Citroën C5 med V6 motor skall hjälpa syskonen till topp placeringar

 

Syskonen Sandra Hultgren och Simon Olofsson från SMK Eda har satsat hårt på Rallycrossklassen Supercar Lites i år. Sandra har med hjälp av Olsbergs MSE och Simon med hjälp av egna sponsorer kuskat runt på Rallycrossbanor i Sverige och Europa under året. I SM klassen slutade Sandra på 10:e plats och Simon på 12:e plats medan Simon ligger 8:a och Sandra 10:a i den internationella serien, inget dåligt resultat första året i hetluften!

Hultgren och Olofssons föräldrar, rallymeriterade Yvonne respektive Ove är verkliga eldsjälar som lägger ner all vaken tid på att hjälpa sina barn lyckas i den stenhårda konkurrensen, en satsning som börjar ge resultat. I slutet av säsongen när de båda börjat hitta rätt i sina nya Supercar Lite bilar så har det gått ordentligt fort!

I förra årets NGK-Masters segrade Sandra Hultgren i Damklassen och Simon hamnade strax utanför finalpasset i den stenhårda juniorklassen. Till årets tävling bygger de båda något så ovanligt som var sin Citroën C5 med 6-cylindrig Fransk fullblodsmotor. Två helt nybyggda bilar som förhoppningsvis skall räcka ända fram till seger i dam respektive seniorklassen, där Simon deltar för första gången i NGK-Masters. 

 


Sandra Hultgren på Westombanan i Arvika i maj 2014


Stilstudie på en lågflygande Simon Olofsson i Strängnäs 2014

Foto: Christian Gustavsson

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn