Rallycrosstjärnan och tidigare STCC mästaren Johan Kristoffersson i NGK-Masters

Kristoffersson gör Folkracedebut nästa helg i NGK-Masters

.

Johan Kristoffersson från Arvika har vunnit med framhjulsdrift, med bakhjulsdrift och med fyrhjulsdrift. Han har segrar i Banracing och Rallycross i meritlistan, men gör nu sin Folkracedebut i NGK-Masters!

Idag var det smygpremiär på Westombanan utanför Arvika och efter de inledande testvarven klev Kristoffersson ur bilen, naturligtvis en VW Golf, med ett leende på läpparna.

- ”Jag är född i Folkracingens mecka men har aldrig tidigare kört en Folkracebil. Det kommer att bli svårt att rå på Folkrace experterna på deras hemmaplan, men det skall bli grymt kul att försöka”, säger den gänglige Värmlänningen.

De största skillnaderna förklarar racingföraren med: 

- ”Det var svårt att få bilen att styra in då det är ovant med svetsad diff.  Nu skall vi  göra lite justeringar för att kunna göra den lite mera lättkörd i de kurviga partierna och sedan hoppas jag  få till ytterligare ett testtillfälle innan tävlingen i Karlstad nästa helg”, berättar Kristoffersson.

I NGK-Masters ställs Johan Kristoffersson mot ett helt koppel Rallycross kollegor som börjat sina motorsportkarriärer i Folkrace. Historiskt har det varit svårt för de etablerade Motorsportstjärnorna att matcha Folkraceeliten, men förra året visade Pontus Tidemand att det är fullt möjligt då han var i ledning i A-finalen innan han kraschade. 

Utdrag ur Johan Kristofferssons meritlista
2012: STCC Guld, Carrera Cup Guld, International Superstar Guld
2013: Carrera Cup Guld
2014: Rallycross VM: 3:a i Belgien, 5:a i Italien

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn