VM stjärnan Timmy Hansen återkommer till NGK-Masters, nu i sällskap av brorsan Kevin

Stilstudie på Timmy Hansen under Folkracedebuten i NGK-Masters 2013

.

Den 22 årige förre formelbilsstjärnan Timmy Hansen har redan i sitt andra Rallycross år utvecklats till en av de absolut vassaste i VM-serien. I de två senaste VM tävlingarna har den unge Peugeot föraren helt dominerat kvalet och slutade med en 1:a och en 2:a plats i Italien respektive Turkiet senaste helgen.

Förra året gjorde Timmy sin absoluta Folkracedebut och slutade på en mycket hedervärd 23:e plats av de 95 som startade i klassen. Med sviten 3a, 2a, 4a i kvalheaten fattades ynka 3 poäng för att nå finalpasset och det råder inget tvivel om vad målsättningen är i år!

-        ”Det var så himla roligt på NGK-Masters förra året att jag inte vill missa den här tävlingen. Jag har haft ett riktigt bra flyt i de senaste VM tävlingarna och hoppas kunna ta med mig det till Karlstad under helgen. Förra året var jag Rookie, men nu vet jag mera vad det handlar om”, säger Timmy på en skrapig telefon från Turkiet.

Timmy som förra året fick gå en intensivutbildning i Folkrace har nu egen licens och vet vad han kan förvänta sig i första sväng. Till årets tävling kommer även Timmys yngre bror Kevin att delta. Då Kevin fortfarande är 16 år kommer han att tävla i juniorklassen där han ställs mot landets bästa juniorer i disciplinen.

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn