Speedway proffs går i Tony Richardssons fotspår

En av Sveriges mest meriterade Speedway förare, Wolverhamptons Peter PK Karlsson gör en Tony Richardsson!
Peter Karlsson, blickar framåt mot 2009 års revanch....

  

Han leder Brittiska Elite League med sitt lag Wolverhampton Wolves, han tävlar för Klub Sportowy Stal Gorzów i Polska ligan men nu kör han Folkrace...!

Tony Richardsson gjorde succe i Porsche Carerra Cup, nu är det Peter PK Karlsons tur att testa motorsport på fyra hjul!

Peter har kört 25 säsonger i Elitserien och han har kört 21 individuella SM-finaler i en följd! Han har 16 lag SM medaljer, 8 SM och 9 lag VM medaljer i
prisskåpet. PK har deltagit i 49 Gran Prix tävlingar med en andra plats i Tysklands GP som bäst. Toppnoteringen i VM ären topp 6:e plats från 1996.

PK körde sin första NGK-Masters förra året och slutade på en 40:e plats i den totala resultatlistan. En tuff Speedway åkare med två SM-guld (1989, 1991) nöjer sig inte med mindre än medalj, så räkna med en laddad Kinda förare. Han kommer liksom förra året till start i proffsiga Hagestigs Motorsport. Förra året kom han helt otränad, men i år blir det en seriös uppladdning. Teamchefen Ronnie Hagestig låter meddela att i år har de planerat ett tränigsschema och testdagar för Peter som absolut har chansen att vara med på pallen.

Peter reserverar sig dock för eventuellt förhinder i tävlingen, beroende på hur slutspelet i England förlöper. Då PKs lag Wolverhampton Wolves leder den Brittiska Elite League kan det bli en kollision mellan tävlingarna om det vill sig illa. Då återstår förstås att se om han väljer Folkrace eller Speedway...

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn