Niklas Hagström, het segerkandidat i NGK-Masters

Niklas Hagström är oftast i A-final, men i NGK-Masters har det gått tungt.
Niklas Hagström slutade 66:a 2008 i denna Mitsubishi

  

Dags att vända trenden

Supertalangen Niklas Hagström har haft uppförbacke i alla NGK-Masters tävlingar. Med en 53:e plats (2005) som bästa resultat är det bara A-final som gäller i årets tävling. Vi har varje år skrivit upp Hagström till en av favoriterna, med det verkar som det "gott troll" i just denna tävling.

Under helgen passade Niklas på att värma upp med att köra Götalandscupen på Westombanan. Efter att ha varit kvalsnabbast under lördagstävlingen tog Hagström starten i A-finalen, men blev påkörd bakifrån i starten så att han rasade till sista plats. Därefter började en våldsam uppkörning och han var sånär ikapp segraren Uffe Eriksson på sista varvet. I söndagens deltävling strulade det för Niklas som fick ta vägen via B-final till att slutligen hamna på tredje plats. Då han dragits med motorproblem de senaste tävlingarna fick han låna lite delar för att få den att fungera. I SAAB motorn satt en lånad folkracetopp monterad, ämnad för NGK-Masters... 

Efter två SM-guld (2006 och 2007) i Rallycross Div2 så lades klassen ner och Hagström sålde bilen. Niklas är en verklig supertalang i Rallycross och vi är många som skulle vilja se vad han kan prestera i en riktig Div 1 bil. I år kör Niklas Götalandscupen klass 4 i en SAAB 90 och liksom för så många andra så är det brist på sponsorpengar som begränsar större satsningar.

 

Resultat i NGK-Masters
2005, 53:a (Nissan)
2006, 66:a (SAAB)
2007, 106:a (SAAB)
2008, 66,a (Mitsubishi)

 


Niklas Hagström slutade 2:a och 3:a i helgens tävlingar på Westombanan

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn