Expressens Jan-Erik Berggren testar Folkrace i NGK-Masters!

Kvällspressen brukar vara svårflörtade när det gäller motorsport evenemang. Men när Jan-Erik Berggren fick en inbjudan till NGK-Masters kunde han inte tacka nej...
Jan-Erik Berggren, först från kvällspressen att bekräfta sin start i NGK-Masters!

 

NGK-Masters 2009 når nya höjder i mediabevakning.

Förra året körde SVTs Johan Ejeborg tävlingen och slutade på en hedrande 61:a plats. I år har kvällspressen fått en speciell inbjudan och Expressens Jan-Erik Berggren var först ut att tacka ja. Även Aftonbladet är inbjudna att köra tävlingen och så här kommenterar Jan-Erik Berggren den förväntade kvällstidningskampen i tävlingen: - Det blir en ruggig fight i första kurvan - sen försvinner jag.... Att han går in för tävlingen på allvar bevisas av att en testdag är inbokad före tävlingen med självaste PG Andersson som instruktör!

Det ska bli superkul, kommenterar Berggren. Jag pratade med Andreas Eriksson (Rallycross förare) i dag och jag kanske får några tips av honom också. Tyvärr ville han inte låna ut en Fiesta...

Det är Folkraceprofilen Mauno Näätänen som ställer två bilar till kvällspressens förfogande, enligt bilbyggare Näätänen så blir det två potenta vinnarbilar. Att kvällspressen deltar i tävlingen är riktigt stort för sporten!

Jan-Erik Berggren:

Född och uppväxt i Karlskoga så bilar och motorsport finns i blodet. Har jobbat på Bofors i Karlskoga och på Karlskoga-Kuriren innan jag 1997 började på Expressens sportredaktion. Motorsportredaktör sedan 1998 och motorredaktör sedan sommaren 2001.

Status: Gift och fyra barn
Böcker: De nakna och de döda, Lasermannen, Alkemisten
Filmer: Ben Hur, When we where kings, Torsk på Tallin
Mat: Fisksoppa på restaurang Grodan, Något på Oaxen, De flesta fiskrätter på
restaurang
Hobbies: Enduro (om jag någon gång får tid över), Trädgård, Inredning
Gillar: Att skriva, Att studera människor, Ärlighet
Ogillar: Aggressiva människor, Orättvisor, Sjukdomar

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn