Första anmälan kom från Lasse Larsson!

Lasse Larsson var först att anmäla sig till 2009-års NGK-Masters
Fotograf: Backmans foto

Rallycrossföraren Lasse Larsson inledde en gång i tiden sin motorsportkarriär i folkrace som så många andra. Efter ett otal segrar i folkrace satsade Skeneföraren på en Volvo 240 i den Supernationella klassen. Under flera års tid segrade han nästan sönder sporten då han inte bara vann SM gång på gång, utan dessutom knappt förlorade en enda omgång. Med stöd av en lokal Audi representant satsade "Stinsen" sedan på div 1 och köpte Arvikaföraren Tommy Kristofferssons tidigare vinnarbil. Lasse vann några segrar med bilen, men det var när han bytte till Skoda som de stora framgångarna kom. Karriären kröntes med två raka EM-guld i div 1, 2006 och 2007. 

Lasse Larsson gjorde sitt första NGK-Masters 2008 i något så ovanligt som en Volvo Duett! Bilen var ett riktigt krutpaket och det var nog många hugade spekulanter som blev besvikna då en vevstake gick rakt genom motorblocket på den blå-gula Duettten. Efter en strålande start i 2008 års NGK-Masters vann Lasse sitt första heat i stor stil, men i det andra heatet rasade motorn i den grymt potenta Volvo Duetten.

Detta var ju skit kul sa comebackande folkraceföraren Larsson! Direkt efter det snöppliga slutet, efter att Skeneförarane konstaterat ett stort hål i motorblocket anmälde han sig för att få revanch 2009!

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn