Team Autoexperten utökar och hårdsatsar på NGK-Masters 2011

Teamchefen i team Autoexperten satsar på seger 2011

 

Team Autoexperten representeras i år av ett helt gäng starka förare, som Peter Hedström (SM guld i rallycross) och flera stora segrar inom folkrace och Rallycross, Andreas Dahlberg, segraren i NGK-Masters 2008 och en av tidernas mest vinstrikaste juniorer. Peter har också värvat en internationell förare i Belgaren Jochen Coox, ägare till den rallycross bil Peter hyrt i EM de senaste tävlingarna.

- ”Jochen har varit belgisk mästare i Supercars (div1) de senaste två åren, så det blir något att räkna med”, säger Peter. - ”I teamet ingår Expressens Jan-Erik Berggren som i år kommer till start i en riktigt bra bil”, tillägger Peter.

Ytterligare ett spännande tillskott i team Autoexperten är paret som överraskade i Midnattsolsrallyt tills motorn gav upp, MK Rattens Anders Hedström och hans co-driver Lasse Ekström. Anders som har ett NM silver i Rally (4wd) och Lasse som kört en hel del både rally och rallycross tidigare kommer till start med en riktigt potent 245. Förutom de 5 förarna så finns ytterligare en förare med i årets team.

 

- ”Det finns en förare till men vi har valt att dra lite på den nyheten, det är en person som absolut är att räkna med i A-finalen”, förklarar Peter Hedström med glimten i ögat.

Är det Janne "Flash" Nilsson?

- ”Nej han har fått sparken efter sitt dåliga presterande ifjol”, skrattar Peter. 

Kommande vecka ser hektiskt ut för team Autoexperten då alla bilar ska stå klara tills nästa helg då många av förarna ska och testköra. 2 bilar ska köras i bromsbänk och en motor ligger i delar nere vid Kyrk motorsport. 

Det kommer att bli långa kvällar i garaget och till hjälp har Peter en annan rutinerad förare, ingen mindre än Svenska mästaren i Rallycross, Niklas Hagström att tacka efteråt.

 

- ”Niklas har ingen bil ännu till årets NGK-Masters och har valt att hjälpa till i garaget istället, men vi får se, vi kanske snubblar över någon gammal bil så även han kommer tillstart”, avslutar en lurig Peter Hedström från team Autoexperten.

Frågan är om något annat team kan utmana det urstarka teamet från Värmland i årets NGK-Masters?


Stilstudie av Hedström från NGK-Masters 2010

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn