PG Andersson och Per Christensson, heta segerkandidater i NGK-Masters

Provkörning av Opelteamets bilar

Sveriges största Rallystjärna P-G Andersson och NGK-Masters mesta A-finalist Per Christensen kommer till start under samma färger i varsin potent Opel, iordningställda av Per Christensson.

PG kommer att köra en Opel Kadett medan Christensson kör en Opel Corsa. I båda bilarna sitter det 2,0 liters 16V motorer, ”chippade” och utrustade med special insug från bilcross-shop. Bilarna har ombyggd framvagns geometri enligt hemligt recept för att få till bättre starter. Christensson kör numera inte lika frekvent som tidigare, och satsar istället hårdare på ett fåtal tävlingar men med riktigt bra bilar. Han vann landskampen mellan Norge och Sverige på Gardemoen tidigare under året och slutade på en femte plats i landskampen på Momarken efter att ha legat två efter Daniel Wall i finalen, men sinkades senare av punktering.

P-G Andersson behöver ingen närmare presentation, Sveriges för närvarande mest framstående rallyförare har kört massor med folkrace som junior innan rally karriären tog vid. PG blev juniorvärldsmästare i rally 2004 och 2007, tvåa 2005 och trea 2006. I år har PG tävlat i IRC, som fabriksförare åt det Malaysiska bilföretaget Proton. Inför 2012 gör Årjängsföraren en ordentlig kraftsamling för att komma till start i WRC, men innan dess är det NGK-Masters som gäller. Under helgen provkördes de båda Opel bilarna hemma hos Per Christensson i Kil, se bifogat filmklipp.

 

- ”Båda bilarna går djävligt bra, och absolut bättre än R5:an, vinnare bilen jag hade på Gardemoen”, säger bilbyggaren Per Christensson nöjt.


Notera indugningsröret!

 

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn