Wall går för seger med ”en gammal Amazon” i NGK-Masters Folkracetävling

De flesta skulle döma ut Amazonen som ett "vrak", men Wall ser den som en vinnarbil!

 

Med drygt två veckor kvar till årets NGK-Masters satsar tävlingens stora dominant på att återta titeln i tävlingen. Med fyra raka segrar 2009 – 2012 är Daniel Wall den obestridde kungen av NGK-Masters. Förra året tappade han segern med en trasig motor i A-finalen, något som han inte tänker göra om i år.

När Daniel visar upp statusen på den blivande vinnarbilen några få veckor före start kan man tycka att han borde vara lite stressad… En Amazon kombi kaross, helt tom och naken, står på grusplanen utanför verkstaden. Karossen saknar hjulupphängning, motor, växellåda och i princip allting annat.. 

Hemma hos Wall i Mantorp skall den gamla Amazonen nu byggas om till en vinnare efter ett koncept som varit framgångsrikt tidigare i händerna på den erkänt duktiga bilbyggaren. Med specialkonstruerad hjulupphängning i framvagnen, en väl utprovad bakvagnslösning och en transmission som är skräddarsydd för startrakan (kallad Wall Street..) i Karlstad så känner sig Daniel ganska trygg med att det kommer att gå i lås. För att det inte skall bli för enkelt kommer dock Wall med ett oväntat ess, han skall trimma original B20 motorn! När alla konkurrenter väljer en nyare motortyp så går Wall sin egen väg och har bestämt sig för att visa sina konkurrenter att man kan vinna landets tuffaste tävling med B20 motor! 

Hur det går vet vi först på tävlingsdagen 18/10, men det är nog inte många som betvivlar att det står en Amazonkombi på startlinjen i A-finalen på NGK-Masters 2014!

 

Daniel Walls resultat NGK-Masters
2007 = 92:a
2008 = 15:e
2009 = 1:a
2010 = 1:a
2011 = 1:a
2012 = 1:a
2013 = 3:a

 
Stilstudie Daniel Wall när han segrade i en Amazon 2012!

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn