Nyblivne Europamästaren Daniel Lundh avslutar säsongen med NGK-Masters

Stilstudie från Svenska EM-deltävlingen i Höljes 2013

 

Efter två års hårdsatsning på Rallycrossklassen Touringcar lyckades Värmlänningen bärga titeln i Europamästerskapet i Italien senaste helgen. Det var en efterlängtad Guld-medalj som bärgades hem till Värmland förra helgen. Efter att de två senaste åren ha radat upp segrar i Touringcar klassen lyckades MK Team Westom föraren till slut köra hem medaljen med den ädlaste valören.

Nu avslutar Daniel säsongen med att visa upp sig inför hemmapubliken i Karlstad och NGK-Masters lördagen den 18:e oktober. Tävlingen lockar stora delar av Sveriges Motorsport-elit är fylld av Rallycross-stjärnor så Daniel behöver inte känna sig ensam i denna stentuffa tävling.

När nu Daniel får chansen att möta Folkrace eliten och delar av Svenska och Norska Rallycross eliten i NGK-Masters så ser Westomföraren en chans att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt.  Historien har visat att det är svårt att rå på den etablerade Folkrace eliten i deras eget gebit, men med ett färskt EM-Guld i bagaget kommer Lundh till Kalvholmen fylld av självförtroende! 

Daniel gör sitt fjärde framträdande i tävlingen och har en fin 2:a plats, före Pontus Tidemand som bäst hittills från 2005 då Daniel körde i juniorklassen.

 

Resultat NGK-Masters

2005 = 2:a (junior)
2012 = 72:a
2013 = 27:a

 


Daniel Lundh sprutar champagne på Europamästaren, Irländaren Derek Tohill

 

Foto: Christian Gustavsson

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn