Wall siktar på att återta titeln i ”en gammal Amazon”!

En "ny" Wall Amazon är under produktion hemma hos Wall...

 

Med midre än en vecka kvar till tävling står NGK-Masters stora affischnamn, Östgöten Daniel Wall med en blivande vinnarbil (om än med mycket jobb kvar) i garaget. Wall har oftast byggt på en "ny" bil inför Karlstads stora tävling, men i år satsade publikfavoriten på att köpa en färdig bil... Efter en snabb analys visade sig inte bilen tillräckligt konkurrensduglig utan att det fli en "Total Wall Makeover" hemma i garaget i Mantorp. 

Förra året slutade Wall på en 3:e plats i en Amazon med B20 motor och den hade sånär tagit honom hela vägen till seger. Efter tre raka heatsegrar såg allt upplagt ut för en favorit i repris, men efter hård kubbning i första sväng lyckades Tobias Svärd bäst av alla och kunde gå segrande ur striden.

Den gamla Amazonen byggs nu om till en vinnarbil efter ett koncept som varit framgångsrikt tidigare i händerna på den erkänt duktiga bilbyggaren. Med specialkonstruerad hjulupphängning i framvagnen, en väl utprovad bakvagnslösning och en transmission som är skräddarsydd för startrakan (kallad Wall Street..) i Karlstad så känner sig Daniel ganska trygg med att det kommer att gå i lås. Motormässigt blir det som ni ser på bilden ett beprövat koncept.

Hur det går vet vi först på tävlingsdagen 10/10, men det är nog inte många som betvivlar att det står en Amazonkombi på startlinjen i A-finalen på NGK-Masters 2015!

 

Daniel Walls resultat NGK-Masters
2007 = 92:a
2008 = 15:e
2009 = 1:a
2010 = 1:a
2011 = 1:a
2012 = 1:a
2013 = 3:a
2014 = 3:a 


Det återstår ännu några timmar i garaget för Wall och ständige kompanjonen Tobbe Göransson


Ett beprövat motorkoncept placeras i år i Amazonen efter förra årets B20 test.


Stilstudie Daniel Wall när han segrade i en Amazon 2012!

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn