Kommer Kris Meeke till Kalvholmen i år?

Ifjol var han PG Anderssons stand in, i år kanske han blir ordinarie för att utmana PG... Årets ledare i IRC serien fick mersmak för Folkrace!
Kris Meeke redo för Folkracedebut 2008 med PG Andersson som mentor

 

Han fick mersmak för Folkrace...

Då PG Andersson ifjol tvingades lämna återbud till NGK-Masters kallade han in kompisen Kris Meeke från Irland. Meeke gjorde sitt livs Folkracedebut och trots att han aldrig tidigare sett en folkracebil blev helt såld på tävlingen. I depån hördes han be mentorn PG Andersson att köpa in en bil åt honom inför 2009 års tävling, nu återstår att se om han kommer för att utmana PG i år... Om det beror på nyvunna kunskaper på Folkracebanan skall vi låta vara osagt, men sedan den tävlingen har Irländaren fullständigt dominerat den Internationella Rallyserien IRC....

Det gick hett till i debuten

Kris öppnade fjolårets tävling med en stark andraplats i det första heatet, men sedan fick han verkligen prova Folkrace... Med en rullning i andra heatet och ytterligare problem i det tredje så fick Irländaren två nollpoängare och slutade debuten på en 70:e plats.  

PG har frågat Kris igen

- Jag har bett Kris Meeke komma och om det inte var något annat, skulle han försöka komma och vara med och utmana, säger PG Andersson i en kommentar på sin egen hemsida (www.pgandersson.se). Själv kommer PG tll Karlstad för att vinna kommenterar han på sidan.

 Sedan Kris Meeke körde NGK-Masters på Kalvholmen har han gjort succé i årets IRC-Serie. Han leder mästerskapet i en Peugeot 207, 3 poäng före Tjecken Jan Kopecky.

Kolla in www.krismeeke.com för mer information om Irländaren. Läs gärna hans egna kommentarer från Folkracedebuten i bloggarkivet från oktober 2008....


PG visar Kris Meeke körteknik med assistance av Jonas Kruse


Så här slutade Folkracedebuten för Irlands Rallystjärna

NGK AutoExperten MekoPartner Mekonomen Scandic Winn